keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Viralliset nimet

Nyt on pennuilla virallisetkin nimet! Todella kauniita nimiä kaikki, itse ihastuin erityisesti Laran nimeen, Patchcoat Shangri La ja äitiä taasen miellytti kovasti Sasun nimin, Patchcoat Saskatchewan. Ihanat tarinat kaikkien nimien takana kyllä on :)

Tässä siis suora lainaus pentublogista, Miimin kirjoittamana:

Sasu = Patchcoat Saskatchewan. Blue merle - väri viittaa minusta aina jotenkin virtavan veden välkkeeseen. Yritän saada myös jokaiseen pentueeseen vähintään yhden Amerikan alkuperäiskansoihin viittaavan nimen. Saskatchewan on cree-intiaanien kielellä nopeasti virtaava joki (se on myös yksi Kanadan preeriaprovinsseista, jonka halki virtaa samanniminen joki). Nopeus on myös kovasti toivattava ominaisuus tälle pikkupojalle!


Vili = Patchcoat Sheridan. Sheridan on irlantilainen pojan nimi, ja merkitsee villiä. Gaelinkielinen merkitys on myös etsijä tai tiedustelija. Sopii hyvin partiopoika-aussielle.


Susu = Patchcoat Sweet Dream. Paitsi että Susu on kovin Sweet, se jatkaa unelma-linjaa: Unelma mummo = American Dream, Unnu-äiti = Daydream ja nyt siis tytär on suloinen unelma / uni. Ja eniten äitinsä näköinen koko pentueesta.


Lara = Patchcoat Shangri La. Shangri La on englantilaisen James Hiltonin romaanissaan Sininen kuu (Lost Horizon, 1933) esittelemä fiktiivinen paikka, kadotettu paratiisi, tarunhohtoinen rauhan, kauneuden ja harmonian kehto. Lara on tumma, viehättävä, arvoituksellinen ja täydellinen. (Sitä paitsi se sopii hyvin yhteen seuraavan nimen kanssa:)


Lily = Patchcoat Shanghai Lily. "Kaksostyttöjen" toinen kaunotar, kiiltävän musta valkoisine iltapuvun käsineineen. Shanghai Lilyä esittää Marlene Dietrich elokuvassa Shanghain pikajuna (USA 1932). Lily on ovela, taitava ja kaunis. Lilyn huonosta maineesta huolimatta hänen rakkautensa on pyyteetöntä ja kuolematonta.


Siru = Patchcoat Shenandoah . "Oh Shenandoah" on ikivanha amerikkalainen (irlantilaista perua?) kansanlaulu. Se kertoo turkiskauppiaasta joka on rakastunut intiaanipäällikön tyttäreen. Laulusta on myös muita tekstiversioita. Mutta nimi Shenandoah on alun perin irokeesien kieltä, ja suora käännös on tähtien tytär. Siru syntyi tähtiyönä pohjoisen tähtitaivaan alla pakkasen ja ensimmäisten uudenvuoden ilotulitusrakettien paukkuessa. Tähtitaivaan tuikkeen alla olen valvonut Sirun kanssa ja toivonut , että taivas pitäisi huolta pienestä tyttärestään.


Tänään mennään vihdoin ja viimein katsomaan pentuja! Jännää, odotan tosi innolla. Lara, Lily vai Susu.. Vai kenties Siru? En malta odottaa :)