maanantai 16. maaliskuuta 2009

Viikon varrelta

Eiköhän blogien yhtenäistäminen ole edessä, kun tuntuu tämä kahden blogin päivittäminen olevan vähän turhan vaativa homma. Mietin vielä, millaiseen ratkaisuun päädyn.

Viikon aikana on taas sattunut ja tapahtunut paljon asioita. Susu kasvaa ja kehittyy huristelemaan niin, että kohina vain käy. Painoa on tällä hetkellä sellaiset 5,4 kilogrammaa eli aika samassa tahdissa taitaa pentu leventyä ja pidentyä sisarustensa kanssa. Yksi iso muutos on myös tapahtunut naamavärkissä; nimittäin silmät. Kokosininen silmä on yhtä säihkyvä kuin ennenkin, mutta vasen silmä on tummunut jo aika näpsäkästi puoliksi ruskeaksi. Pari viikkoa sittenhän se oli sellainen syvän tummansininen yläpuoleltaan.


Mitä me ollaan sitten puuhailtu, kasvamisen ja värinvaihdon lisäksi siis? Paljon kaikenlaista. Alkuviikko relailtiin muuten vain, treenailtiin kotosalla kaikkea pientä ja harjoiteltiin yksinoloa. Tiistaina pikkukoira oli ensimmäistä kertaa pidemmän ajan, pari tuntia, yksin ja mallikkaastihan se tuntui sujuvan. Minun huoneessani on turvallista lymytä vaikka lipaston takana tai pötkötellä omassa pedissä. Susu on myös varsinainen Miksi koira hautaa luun? -tapaus; se piilottelee rouhetikkuja ja muita aarteita vilttien, sanomalehtien ja sänkyjen alle. Topi ja Mörkö sitten käyvät aina korjaamassa sadon yksinolon jälkeen.

Keskiviikkona olikin sitten jo vähän enemmän äksöniä päivässä. Aamulla Susu tapasi naapurin Roosa-eurasierin, joka yritti niin innolla tutustua pentuun, että Susu vähän säikähti. Mörkö näytti kuitenkin innokkaasti mallia ja seurusteli siivosti Roosan kanssa, jolloin Susukin uskalsi tehdä lähempää tuttavuutta. Illalla Susu keksi huippuhauskan jutun ja tunki suihkuun mukaan. Siinäpähän tottuu suihkutteluun.

Torstaina sosiaalistuttiin Islon kokoushuoneessa agin alkeiskurssin teorian merkeissä. Susu ei siis agioppiin suinkaan ole vielä menossa, vaan olimme mukana kouluttajan roolissa. Pikku apukouluttaja Susu. Pentu oli kuin kotonaan; vieritteli palloaan, pissi johtojen päälle, jyrsi tuoleja ja tutkimusretkeili ympäri luokkahuonetta. Ihmisiä moikkaili kohteliaan viileästi.

Perjantaina vasta olikin hulinaa! Kisatoimikunta kokoontui meillä, joten oli paljon rapsuttavia naisia ja Veera oli ottanut koiransakin mukaan. Leo- ja Onni-colliet olivat innokkaita leikkisetiä ja varsinkin Leo osoitti vaikuttavaa hoivaviettiä nuolemalla Susun nenunpäästä vaaleanpunaisiin varpaisiin. Eikä siinä vielä collieita kerrakseen - viimeiseksi illalla Susu käväisi pikavisiitillä Roope-collien luona. Roope oli sitä mieltä, että tässähän on nainen minun makuuni, mutta Susu ei astumisyrityksistä piitannut, vaan härnäsi sen minkä ehti. Roopen herkullinen luukin sai osansa hurjimuspennun hampaista, kun koiralapsi yritti kähveltää sen parempiin suihin. Ei meillä olla ahneita, ei...

Lauantain Susu vietti laatuaikaa kotona, kun huitelimme poikien kanssa Varkaudessa agikisoissa. Illalla kävimme kuitenkin jäähallilla haistelemassa sen hajuja. Susu tepotti vapaana hallin käytävillä ja hiljaisella parkkiksella, varsin kuuliaisena ja reippaana pikkutyttönä.

Sunnuntain teema oli yhteistä kivaa. La-su välisen yön Susu ja Mörkö nukkuivat molemmat ensimmäistä kertaa huoneessani. Mörkö pysytteli jalkopäässä turpavärkki kiinni koko yön ja Susu rymysi sängyn alla. Yhtään purinaa ei yön aikana kuulunut! Aamulenkki käytiin samalla kokoonpanolla, molemmat koirat vapaana viilettäen. Tässä asiassa Mörkö on erinomainen opettaja - jos se jotain osaa, niin olla irti. Molemmat viipottivat sekunnissa paikalle, kun kutsu kävi ja namia lensi. Illan Susu napotti jäähallin katsomossa pukuharkkaamme katsoen. Yhden joukkueen kova musiikki sai pennun vähän jännittämään, mutta muuten Susu oli oikein reipas tyttö.

Viime yö ei sujunut ihan yhtä rauhaisasti kuin edellinen. Mörkö kertoi Susulle, että asiaa Mörkön omaan sänkyyn ei ole, ja kun Susu sen uskoi, tilanne rauhoittui hetkessä. Näin sen pitääkin mennä.

Tänään iltapäivällä Susu pääsi bussin kyytiin ja tapaamaan uuden koiratuttavuuden. Bussimatka sujui rauhallisesti torkkuen ja leikit parivuotiaan Sole-espanjanvesikoiran kanssa olivat riemukkaita. Illan päätteksi koukkasimme matkamme vielä Santtu-seropin kautta, mutta Susu tyytyi lähinnä natustamaan Sanelta kesken jäänyttä luunpalaa ja vetelemään sikeitä eteisessä. Kyllä sitä sietää tällaisen päivän jälkeen vähän nukkuakin.

Ei kommentteja: