lauantai 28. helmikuuta 2009

Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa, oi jospa oisin saanut olla mukana

Tänään suuntasimme aamulla heti ensimmäisenä kaverini Anniinan ja hänen Elli-koiransa luokse kylään. Elli on kahdeksankuinen fieldspanielityttö, joka tykkää kaikista ja kaikesta - tyypillinen rotunsa edustaja siis. Siinäpä vasta mukava leikkikaveri Susulle! Vielä lisää uusia juttuja toi Anniinan pikkusisko Venla, jonka ansiosta Susu sai totutella myös lapsiin. Vaikka eipä tuo koiralapsi paljoa aikaa totutteluun käytä, päinvastoin. Heti alkoi hurja ralli Ellin kanssa ja niin Anniina, Venla kuin Anniinan äitikin olivat mukavia tuttavuuksia. Venlan sylissä Susu viihtyi hyvin ja oli kaikin puolin reipas koko ajan. Jos Elli erehtyi pomppaamaan sohvalle, aloitti Susu hurjan komentamisen eikä pentu syvässä lumihangessakaan antanut yhtään periksi. Ystävällinen Elli leikki Susun kanssa kiltisti ja tytöillä oli tosi hauskaa. Myös automatkat sujuivat hyvin, vähän boksi oli menomatkalla aluksi jännä ja piti piipittää, mutta kotimatkalla pentu simahti kuin saunalyhty heti kun liikkeelle päästiin. Elliä ja muita mennään taas pian moikkaamaan, oli niin kiva vierailu!

Muutamia otoksia reissulta - hurjia riehumiskuvia ei pimeässä metsässä oikein saanut mutta ehkä näistäkin jotain näkee.

Elo akselilla Topi-Mörkö-Susu sujuu entiseen malliin - toisiansa väistellen. Nytkin on ihan rauhallista, Susu vetelee hirsiä kyläreissusta väsyneenä ja pojat seuraavat ruuanlaittoa keittiössä. Hyvinhän tämä sujuu. Tänään Topi ja Mörkö saavat omaa aikaa agilitytreeneissä, kun koiralapsi jää kotiin sosiaalistamaan itseään siskojeni kavereiden kanssa.

Käsittelyharjoituksia ja muita pikkutreenejä ollaan tehty jonkin verran. Eilen illalla käytiin tutustumassa liukkaaseen ja kumisevaan suihkukaappiin, kosketeltiin tassuja kynsisaksilla ja vähän harjailtiin. Naks-namia eli naksuttimeen ehdollistamista opeteltiin tänäaamuna ja pöydälläoloakin harjoiteltiin. Kummoisempia temppuja tai käskyjä ei olla vielä edes yritetty opetella istumista lukuunottamatta, koska sitä pentu tarjoaa aika automaattisesti.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oooi miten ihania kuvia jälleen :), kävitte Elliäkin moikkailemassa - jee!
Kauniita neitoja kaikissa kuvissa :)

Anonyymi kirjoitti...

Susu on suloinen! Kovaa vauhtia siellä jo sosiaalistamiset menossa, hieno juttu :) Ihania kuvia taas, ja lukaisin samantien useampiakin kirjoituksia.

Paljon onnea vielä pikkuisesta! :)

Sirkku kirjoitti...

Lisa, kaikki kolme Venlaa myöten olivat kyllä tosi hyviä malleja ;)

Bea, kiitos! Sosiaalistamisen suhteen yritämme olla oikein erityisen skarppina, koska siinä on ollut Topin ja Mörkön kanssa eniten puutteita. Nyt alkaa olla sellainen koirakaverikaarti, että löytyy kaikennäköistä ja -luonteista menijää painikaveriksi.